Passend Onderwijs

Kinderen verschillen en dat mag! 
Wij hebben geen zorgleerlingen, alle kinderen hebben onze zorg. 
Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Verschil in ontwikkeling wordt geaccepteerd, waardoor kinderen niet het stempel zorgleerling krijgen. De kinderen die meer ondersteuning nodig hebben om tot ontwikkeling te komen ontvangen die ondersteuning intern of door externe ondersteuners die naar school komen.

Talenten van leerkrachten

Doordat onze leerkrachten samen in een unit werken kunnen ze elkaar ondersteunen bij de begeleiding en instructie van de kinderen. Elke leerkracht heeft zijn of haar eigen talenten die zij samen in kunnen zetten. Het team kent elkaars talenten. De leerkrachten coachen elkaar op de werkvloer en leren van elkaar hoe ze goed kunnen aansluiten bij elk kind. Doordat de kinderen meerdere leerkrachten zien op een dag, kunnen zij ook kiezen met welke leerkracht zij in gesprek gaan over iets wat bij hen leeft.

School Leerlingen Ondersteuning
School Plusklas

Vastbijters

Een onderdeel van ons aanbod zijn de Vastbijters. Dit is aanbod waar kinderen voor kunnen kiezen als zij wat meer uitdaging zoeken. Dit aanbod wordt gegeven door één van de leerkrachten. Kinderen worden speciaal uitgenodigd voor dit aanbod of kunnen ervoor kiezen om aan te sluiten. In de kasten staan materialen met het logo van de ‘Vastbijters’ erbij. Zo zien kinderen dat dit doorzettingsvermogen en dieper denken van hen vraagt. 

Plusklas

Voor sommige kinderen is het fijn om naar de Plusklas te gaan. Eens in de twee weken gaan zij naar Twello en krijgen daar uitdagende opdrachten van juf Gea. Deze Plusklas organiseren we samen met de andere scholen van SKBG in de gemeente Voorst. Ook kinderen van andere stichtingen in onze gemeente kunnen hier aansluiten.